Gå til hovedindhold

Biblioteksafgift skal ændres hurtigt

Kulturministeren vil ændre biblioteksafgiften, så den også omhandler e-bøgerne. Positivt, siger kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr, men tilføjer, at det går for langsomt.

Jørgen Arbo-Bæhr, Enhedslistens kulturordfører, siger:

- Det er godt, at ministeren endeligt har taget sig sammen til at gøre noget ved digitalisering af kulturen. Men jeg synes, at vi skal gøre noget hurtigere. Når han siger, at et udvalg først skal færdige med deres arbejde den 1. juli næste år, så virker det som en syltekrukke.

Der skal penge til forfatterne

- Jeg vil sikre mig, at forfatterne får en form for garanti for betaling for udlån for e-bøger fra bibliotekerne. Samtidig vil jeg også sikre mig, at det ikke går ud over betalingen for bøger på print.

- Jeg synes også, at et udvalg skal analysere forholdet mellem forfatterne og forlagene. Det kan jo ikke være rigtigt, at forlagene tjener store penge, mens en stor del af forfatterne kun kan overleve ved at tage et andet job ved siden af.

Torsdag, 13. september 2012 - 10:55

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]