Gå til hovedindhold

Økonomisk tilbagegang kræver mere kickstart

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at Danmarks bruttonationalprodukt faldt med 0,5 pct. i andet kvartal. Udviklingen får Enhedslistens finansordfører Frank Aaen til at efterlyse hurtig handling fra regeringens side.

- Det er dårligt nyt for beskæftigelsen, og det kan samtidig underminere det økonomiske fundament for regeringens forslag til en finanslov, siger Frank Aaen.

Finansministeren indrages

Den økonomiske tilbagegang skyldes et fald i den indenlandske efterspørgsel, mens den samlede eksport faktisk stiger med hele 2,5 pct. Det får Frank Aaen til at stille spørgsmål ved regeringens kurs om nulvækst i det offentlige og forslaget om at sløjfe støtten til grønne boligrenoveringer.

- Den aktuelle nedgang i Danmarks økonomi sår tvivl om klogskaben i at stramme det offentlige forbrug yderligere næste år. Problemet er jo netop efterspørgslen og investeringerne herhjemme, siger Frank Aaen.

Han forventer snart at mødes med finansminister Bjarne Corydon (S), hvor han vil tage spørgsmålet op.

Der er brug for mere kickstart

- Vi har et problem, hvis væksten allerede i år bliver lavere, end regeringen forventer. Tallene viser, at den kickstart, vi aftalte i sidste finanslov, ikke har været tilstrækkelig. Jeg vil derfor opfordre regeringen til yderligere initiativer allerede i år, siger Frank Aaen.

Enhedslisten har i forvejen blikket stift rettet mod beskæftigelsen i forhandlingerne om finansloven for næste år. Partiet har derfor foreslået en grøn beskæftigelsesplan, hvor bl.a. pensionskasserne skal være med til at investere i grøn produktion.

Onsdag, 29. august 2012 - 14:29

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]