Gå til hovedindhold

Glæde over socialdemokratisk bolig-forslag

Københavns overborgmester Frank Jensen nu er klar til at lade kommunen betale huslejen for udsmidningstruede mennesker, skriver Politiken.

Det skaber stor glæde hos Enhedslisten, som vil fremsætte forslaget i Folketinget, hvis regeringen ikke tager forslaget med i deres kommende lovprogram.

Pernille Skipper, Enhedslistens ordfører for det specialiserede socialområde, siger:

- Især unge mennesker på kontanthjælp sættes i stigende grad på gaden, fordi de ikke kan betale de høje huslejer hos de almene boligselskaber. De havner i stedet på gaden, og det har både store menneskelige og samfundsmæssige omkostninger. Det kan vi ikke leve med i et velfærdssamfund, og derfor er jeg rigtig glad for, at Frank Jensen melder sig på banen.

- Det er bydende nødvendigt, at vi tager politisk ansvar for de mange udsættelser. Det er samfundsproblem med både store menneskelige og økonomiske konsekvenser, og må vi ikke vende det blinde øje til. Derfor vil vi fremsætte overborgmesterens forslag i Folketinget, hvis regeringen ikke selv tager teten.

Også Københavns Socialborgmester Mikkel Warming er særdeles tilfreds.

- Jeg er rigtig glad for Frank Jensens udmelding. Vi har før foreslået denne løsning, og det er godt, at der nu er enighed. Nu håber jeg, at socialministeren tager sagen op, så vi kan få stoppet denne tragiske udvikling, siger Mikkel Warming.

Fredag, 17. august 2012 - 10:51

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]