Gå til hovedindhold

Minister skal forklare sig om dræbt soldat

Efter den tragiske begivenheder igår hvor en psykisk syg tidligere soldat blev skudt og dræbt efter at have angrebet betjente med en sabel, kræver næstformanden i Enhedslistens Folketingsgruppe Per Clausen, at Forsvarsministeren redegør for om Forsvaret har gjort tilstrækkeligt for at hjælpe ham og andre soldater med psykiske lidelser.

Per Clausen siger:   

- Det er jo en dybt tragisk sag. Når regeringen igennem de seneste år har taget den beslutning at sende flere og flere unge mennesker ud i krig, så er det mindste man kan kræve, at de hjemvendte får al den støtte og hjælp som de skal have. Og det virker ikke til at det er sket i dette tilfælde.   

- Det er ikke første gang, at vi hører om alvorlige psykiske og f.eks.selvmord hos tidligere udsendte soldater. Det er som om at regeringen ønsker at lukke øjnene for at krig ofte er invaliderende for de mennesker der deltager. Vi er nødt til at erkende at krig har alvorlige konsekvenser, og det bør indgå i vores overvejejelser, når vi taler om at sende danskere i krig.  Per Clausen har stillet følgende spørgsmål til forsvarsministeren:     

- Forsvarsministeren bedes redegøre for hvad Forsvaret har gjort for at hjælpe den tidligere soldat, som siden sin udsendelse har haft psykiske lidelser, og som 10. marts 2007 blev skudt ned af politiet? - Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at militæret tilsyneladende ikke følger op på henvendelser fra pårørende om hjemvendte soldaters psykiske problemer med en opsøgende indsats overfor disse soldater

- Mener ministeren ikke, at militæret bør indgå i en dialog med pårørende, der henvender sig til militæret på grund af psykiske problemer hos hjemvendte soldater?    

Per Clausen kan nåes for yderligere kommentarer på 3337 5008

Onsdag, 11. marts 2009 - 12:34

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]