Gå til hovedindhold

Tags

Velfærdssamfundet afvikles - kæmp for at genudvikle det

Den 6. april var der demonstrationer i hele landet for at indføre minimumsnormeringer. Demonstrationsdagen blev et kæmpe tilløbsstykke og sendte et klart signal til politikerne: Vi vil have anstændige forhold på børneområdet nu!

Emil Ulrik Andersen, Børnefamilieudvalget

Jeg ankom til pladsen foran Thorvaldsens Museum i København en time før demonstrationen. Sammen med en håndfuld partikammerater skulle jeg sætte et ammetelt og et pusletelt op. Da vi kom, virkede pladsen mennesketom, men allerede kl. 13 var teltene fyldt med ammende og puslende. Menneskehavet var hurtigt så enormt, at det var umuligt at overskue. Dem, der havde været til barnevognsmarch fra Frederiksberg Rådhus, og som ville til vores telte, brugte en halv time på at komme igennem menneskemylderet, så massivt var det.
Det var fantastisk at se og mærke så mange mennesker sige fra over for de ringe forhold, samfundet byder vores vigtigste borgere: vores børn.

Uanstændige nedskæringer

Når vi henter vores børn i vuggestuen, med en ble der skulle have været skiftet for lang tid siden, eller afleverer til en ikke-uddannet medhjælper om morgenen, så gør det ondt. Jeg tror, at det er der, at det går op for mange, at det velfærdssamfund, vi troede vi havde, slet ikke lever op til det bare akkurat anstændige. Jeg kan forestille mig, at det er samme oplevelse mange har, når de stifter bekendtskab med sygehusvæsenet og ældreplejen første gang. Det har i hvert fald været min erfaring. Man bliver simpelthen forfærdet og desværre også ramt af afmagt. For man kan jo ikke ændre noget som helst, når man står der alene med sin døende pårørende på plejehjemmet, eller med sit grædende barn i vuggestuen som ikke vil afleveres.

Stå sammen for velfærden

Når vi i fællesskab kræver minimumsnormeringer, er det første skridt mod anstændige institutioner til vores børn. Budgetloven og effektiviseringskravet tvinger kommunerne til igen og igen at spare på børneområdet. Minimumsnormering kan i det mindste tydeliggøre når der, pga. sparekrav, er for mange børn per pædagog.
Det lader desværre ikke til, at alvoren er gået op for flertallet i Folketinget endnu. Den 6. april viste vi dog, at vi står sammen for bedre vilkår for vores børn, og den 14. maj er der demonstration igen: "Skrot budgetloven, bevar velfærden". Her kan vi igen tydeligt vise vores utilfredshed. Det er en demonstration for hele velfærdsstaten og dermed i særdeleshed en demonstration for os børnefamilier og for vores børn. Vi ses derinde – jeg tager amme- og pusletelt med igen. God kamp og god demonstration!

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]