Gå til hovedindhold

Tags

Retning: For et grønt, solidarisk og demokratisk Europa

For første gang i Enhedslistens historie opstiller vi som parti til EU-parlamentet, når der er valg den 26. maj. Det gør vi for at argumentere og kæmpe sammen med resten af den europæiske venstrefløj for rød-grønne løsninger på de store grænseoverskridende problemer, som Europa og verden står overfor.

I Enhedslisten ønsker vi et europæisk samarbejde, der er grønt, solidarisk og demokratisk. Et samarbejde, der stækker den økonomiske elite, som styrker borgernes demokratiske indflydelse, og som tager parti for de europæiske befolkninger frem for de multinationale selskaber, når det gælder miljø og lønmodtagerrettigheder.

Et samarbejde, der kan sætte en effektiv stopper for skattely, som kan modgå klimakrisen og rækker en hjælpende hånd til mennesker på flugt fra krig og undertrykkelse.

EU er ikke et sådant samarbejde. EU-eliten brugte finanskrisen til at forgylde bankerne med milliarder, mens regningen blev sendt til lønmodtagerne i form af forhøjet pensionsalder og ringere velfærd. Samtidig er magten blevet mere og mere centraliseret i Bruxelles og dermed væk fra almindelige mennesker. Denne udvikling har skabt utryghed og social uro for befolkningerne i Europa. Mange oplever, at deres lønninger og arbejdsforhold er under pres fra social dumping, og velfærden for vores børn og ældre bliver beskåret.

En stemme på Enhedslisten til EU-parlamentsvalget er en stemme for bedre velfærd og beskyttelse vores miljø og klima. EU-eliten tromler hen over hovedet på almindelige mennesker og sætter hensynet til store virksomheders profit over hensynet til mennesker, dyr og miljø. EU’s asociale og udemokratiske politik skaber usikkerhed og ulighed, hvilket bidrager til at styrke det yderste højre. Der er brug for forandring i Europa til gavn for almindelige mennesker - ikke blot de rigeste. Det kræver en stærk europæisk venstrefløj.

Gennem 25 år har Enhedslisten i Folketinget arbejdet hårdt og konsekvent for at forhindre EU’s angreb på velfærden og for at trække EU i en mere demokratisk og grøn retning. Det arbejde vil vi nu fortsætte sammen med den europæiske venstrefløj i EU-parlamentet.

Nikolaj Villumsen

Spidskandidat til EU-parlamentet

 

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]