Gå til hovedindhold

Meddelelser og annoncer

European Lefts sommeruniversitet

19.-23. juli. Budapest, Ungarn.

En gang om året organiserer European Left og det europæiske tænketanks netværk transform!europe et sommeruniversitet, der samler unge aktivister og medlemmer af europæiske venstrepartier og sociale bevægelser for at diskutere dagens politiske og sociale spørgsmål i plenum, på seminarer, workshops mv.

Sommeruniversitetet finder i år sted i Budapest den 19. – 23. juli og organiseres på lokalt plan af det ungarske venstreparti Munkaspart 2006 samt andre på den ungarske venstrefløj.

Det foregår i Hotel Vitta i Budapests nordlige udkant og indkvartering er i nærliggende hoteller. Sommeruniversitetet er også åbent for interesserede ungarere.

Der er spændende talere i programmet: Tariq Ali, historiker fra Storbritannien og politisk aktivist siden 1960’erne, samt også en politiker fra Sinn Féin fra Irland. De fleste talere er politikere og andre fra European Left partierne - samt fra transform, herunder Rosa Luxemburg Instituttet.

Det er krisen og konflikterne i Europa og globalt samt situationen for den europæiske venstrefløj, der hovedfokus på dette sommeruniversitet. Dvs. verden efter Trump og Brexit, og efter de seneste valg i Frankrig og Storbritannien.

En dag er viet til oplæg og debat om udviklingen - især højredrejningen - i Central- og Østeuropa.

European Lefts kvindenetværk EL-FEM organiserer også en række seminarer og workshops. Desuden er der kulturelle arrangementer.

Hvad koster det? Prisen for deltagelse afhænger af hotel og værelsestype. Denne pris omfatter også måltider og transport fra og til lufthavnen mm.

Der har været afholdt sommeruniversiteter i mange europæiske lande gennem årene. Vi havde håbet på at kunne arrangere det i Danmark i år. Men prisniveauet var for højt. Det ville have kostet deltagerne dobbelt så meget som sidste års sommeruniversitet i Italien.

Tilmelding: www.european-left.org – senest den 7. juli!

Yderligere oplysninger: Inger V. Johansen, EuropaPolitisk Udvalg: [email protected].

Enhedslistens sommerlejr

22.-29. juli. Borremose Erhvervsefterskole, Aars.

Tag familien under armen og kom med til Enhedslistens traditionsrige sommerlejr. Det bliver både hyggeligt og lærerigt!

Der kommer til at være to spor: Det ene tager udgangspunkt i efterårets valg til hhv. kommunalbestyrelser og regionsråd.

Det andet spor bringer os vidt omkring i verden. Fællesnævneren her er ”grænser”. Ikke kun geografiske, fysiske landegrænser, men i lige så høj grad uhåndgribelige grænser. Programmet byder bl.a. på:

Grænseløshedens kultur. Klima/vækst. Arbejdstid. Feminisme/kønspolitik. Latinamerika. Brexit. USA efter Obama, nu med Trump. Palæstina/Israel.

Der vil som sædvanlig være en børnegruppe og en ungdomsgruppe. Skolen er tilgængelig for mennesker med handikap.

Læs meget mere om sommerlejren og tilmeld dig på www.sommerlejr.nu.

Tag med på SUF-sommerlejr 2017!

30. juli-5. august. Middelfart.

Sommerlejren er en af de ting, som samler unge socialister fra hele landet til en uge i socialismens og fællesskabets tegn, og du kan komme med!

Lejren foregår i smuk fynsk natur blot et stenkast fra vandet. Der er et spændende politisk program med et nyt tema hver dag. Årets temaer er international arbejderkamp, feminisme, klimakamp, queer- og LGBT-kamp, samt antiracisme og imperialisme.

Praktisk:

Der er en række overnatningsmuligheder og fuld forplejning.

Prisen er 300, 150 eller 0 kr., alt efter hvor mange penge, du har, og SUF betaler rejserefusion til alle medlemmer.

Tilmelding og program kan findes på: socialistiskungdomsfront.dk

Debattørskolen

2., 16. og 30. september. København, Odense og Aarhus

Debattørskolen er for dig, der gerne vil træne din stemme til den offentlige debat i mainstream- og sociale medier. Du får mod på at udfordre de borgerlige i debatten, og du får redskaberne til at brænde igennem! Desuden får du mulighed for at diskutere politik med vores politikere fra Borgen.

Målet med Debattørskolen er at mangfoldiggøre Enhedslistens stemmer i den offentlige debat, og derfor vil ansøgere med minoritetsbaggrund blive prioriteret, idet der er et begrænset antal pladser på holdet. Kurset er et sammenhængende forløb, der finder sted over tre lørdage i september.

Pris: 100 kr. i alt (betales af deltageren). Der er rejserefusion.

Tilmeldingsfrist: Motiveret ansøgning sendes til: [email protected]. Deadline for ansøgning er 1. august.

Medlemstal

Enhedslisten havde den 22. juni 9.158 medlemmer.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]