Gå til hovedindhold

Tags

Måneden der gik

Den gode nyhed

Venstrefløjen i Nordisk Råd er blevet styrket væsentligt. På sessionen i Oslo i begyndelsen af november var 11 ud af 89 medlemmer i Nordisk Råd fra et af de nordiske venstre-grønne partier. Venstrefløjens parlamentsgruppe valgte på sessionen Christian Juhl som ny gruppeformand.

 

Den dårlige nyhed

Biodiversitetskrisen - det ekstreme tab af arter i stor hast – er værre end hidtil troet. Det dokumenterer en ny rapport WWF.

- Verden har nu to år til at forhandle en effektiv, international aftale på plads, som kan beskytte klodens biologiske mangfoldighed. Ellers kan menneskeheden være den første art, der dokumenterer vores egen udryddelse, udtaler FN's chef for biodiversitet Cristiana Pasca Palmer.

 

Citatet

Politiet til hjemløse: Book et hotelværelse!

”Københavns Politi har oplyst, at politiet i forbindelse med sigtelse og afhøring for overtrædelse af forbuddet mod utryghedsskabende lejre gør den pågældende person bekendt med, at overnatning i det offentlige rum kan være i strid med dette forbud. I forlængelse heraf henviser eller opfordrer Københavns Politi den pågældende til at tage ophold på hotel, hostel eller herberg.”

Søren Pape Poulsen i skriftligt svar til Rosa Lund, der spurgte ham: ”Henviser dansk politi hjemløse til de overnatningstilbud, der er i deres lokalområde, så de ikke er tvunget til at sove udenfor?”

I oktober demonstrerede 6.500 mennesker mod brunkulsindustrien ved urskoven Hambacher Forst i nærheden af Køln. Enhedslisten og SUF havde sendt flere busser af sted til demonstrationen, der var arrangeret af alliancen ”Ende Gelände”.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]