Gå til hovedindhold

Tags

Kort nyt fra Folketinget

Klimaplan fremlagt med pokerfjæs

Regeringens nye klimaudspil er håbløst uambitiøs, bl.a. ved at lade landbruget svine videre. Det mener politisk ordfører Pernille Skipper.

- Det kræver et vildt pokeransigt at fremlægge så dårlig en plan – og særligt dagen efter FN’s klimapanel nærmest panisk har kaldt til handling, siger hun og uddyber:

– Vi skal pinedød have en bindende klimalov med målsætninger, som rent faktisk følger anbefalingerne fra FN’s klimapanel i stedet for bare at udskyde de svære beslutninger. Det vil sikre den grønne omstilling, også når det ikke er valgår.

De fattigste betaler for psykiatriplan

En ny handlingsplan for psykiatrien skal finansieres af satspuljen, altså dem med de laveste indkomster, mener regeringen.

- Det er dybt usympatisk og usikkert, at regningen bliver tørret af på de fattigste mennesker i Danmark. Og så er jeg skuffet over, at der ikke kommer et større økonomisk løft af psykiatrien, der har oplevet en eksplosion i antallet af patienter, forklarer psykiatriordfører Stine Brix.

Siden 2009 er der kommet 30 procent flere patienter i voksenpsykiatrien og over 60 procent flere i børne- og ungepsykiatrien.

Lavere beløbsgrænse presser danske lønninger

Regeringen vil sænke beløbsgrænsen, så der kan komme mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Blå blok siger, at beløbsgrænsen står i vejen for, at virksomhederne kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Men det giver ingen mening, mener arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen.

– Der mangler ikke arbejdskraft i Danmark. Der er 150.000, som forgæves søger job. Knap 200.000 deltidsansatte vil gerne op i tid, svarende til mere end 50.000 fuldtidsansatte. Skulle det alligevel knibe, så er der 18 mio. ledige i EU, som frit kan importeres, forklarer han.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]