Gå til hovedindhold

Tags

Hvordan får vi flere med?

Rød+Grøn har spurgt nogle af de mennesker, som satte kryds ved Enhedslisten den 5. juni, hvad der skulle til for, at de også bliver medlemmer.

Anna K. Jørgensen

 

Rikke Kolding

29 år, kommunikationsmedarbejder og freelance filminstruktør

Hvorfor er du ikke medlem af Enhedslisten?

- Jeg tror, at jeg som så mange andre lider lidt af politikerlede. Jeg stemmer på Enhedslisten, fordi det er det parti, jeg kan identificere mig mest med på venstrefløjen, selvom det ikke hundrede procent afspejler min politik. Jeg føler mig ikke helt inkluderet, men det er det bedste alternativ.

Hvad kunne Enhedslisten gøre for at få dig med?

- Generelt går jeg meget op i, om mit parti afspejler ting, som betyder noget for mig og min omgangskreds i LGBT-miljøet. Enhedslisten rører ved nogle gode ting, såsom minoritetspolitik, men når jeg så kigger på partiets samlede profil, savner jeg mere fokus på sociale klasser og personer, der er flere minoriteter på én gang.

Så du tænker egentlig, at Enhedslisten er godt på vej?

- Ja. Der er en masse ting, man ikke snakker om i dansk politik, men som egentlig var oplagte for Enhedslisten at bringe på banen. Lige nu har Enhedslisten jo en magt, hvor partiet faktisk kan ændre nogle ting.

 

Se Eun Lee

35 år, community organizer

Hvorfor er du ikke medlem af Enhedslisten?

- Jeg har også overvejet det i de seneste år. Der er brug for et parti som Enhedslisten, som trækker dansk politik lidt mere mod venstre.

Hvad kunne få dig til at overveje at blive medlem?

- Så skulle det være for at blive aktiv i en lokalafdeling og få mere indflydelse på landspolitikken. Der kommer jo heller ikke til at ske noget, hvis ikke jeg engagerer mig, det ved jeg godt. Folk prøver tit at hive mig med, men lige nu føler jeg, at jeg får mere politisk indflydelse ved at lave aktivisme uden for partierne.

Hvem skal Enhedslisten blive bedre til at repræsentere?

- Engang var der noget fedt og radikalt ved Enhedslisten, men jeg har nogle gange lidt svært ved at få øje på det nu. Er man et parti, som går op i at analysere magtdynamikker, så må man blive bedre til at kigge indad. Hvis der sidder en masse hvide mennesker og tænker på, hvordan de kan inkludere migrantgrupper, så tror jeg ikke, vi når særligt langt. Som en person, der ikke er hvid, virker Enhedslisten ikke som det mest indbydende parti lige nu.

 

Marie Linda Jørgensen

26 år, studerende

Hvorfor er du ikke medlem af Enhedslisten?

- Fordi jeg ikke kender nok til hele partiets politiske program til, at jeg ved, om jeg kan støtte helt op om det. Derfor er det ikke naturligt for mig at være medlem.

Hvad kunne få dig til at overveje at blive medlem?

- Hvis jeg følte mig mere sikker på, at Enhedslistens tiltag kunne understøttes finansielt, ville jeg overveje det. Nogle af Enhedslistens politikker virker urealistiske at få gennemført.

Er der nogen specielle områder, Enhedslisten burde fokusere på?

- Klima er øverst på min dagsorden, og der synes jeg, Enhedslisten er gode. Men jeg er i tvivl om, hvorvidt deres mål er realistiske. Jeg savner mere fokus på psykisk sygdom blandt unge og stigningen, vi ser på det område. Det er vigtigt, fordi det er de unge, der skal bære arbejdsmarkedet og bekæmpe klimaforandringerne fremover. Derfor må vi ikke tabe dem nu.

Marie Linda Jørgensen har stor sympati for Enhedslisten men er i tvivl om, hvorvidt vores politik er realistisk og finansieret. Bl.a. derfor har hun endnu ikke meldt sig ind.

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]