Gå til hovedindhold

Tags

Debat

Husk at Enhedslisten støtter Folkebevægelsen mod EU

Jean Thierry, Nordvest, kandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU

Det ser ud som om, at vi i Rød+Grøn og i vores mails til medlemmer glemmer at fortælle, at Enhedslisten ikke kun anbefaler liste Ø, men opfordrer til at man stemmer på Enhedslisten eller Folkebevægelsen mod EU til EU-parlamentsvalget.

I forhold til at føre valgkampagne er opfordringen den samme. Begge dele står i Årsmødets vedtagelse om opstilling. Den burde vel føres ud i livet?

Det er så en helt anden sag, at jeg ser mange grunde til at føre kampagne for og at stemme på Folkebevægelsen mod EU. Det mandat giver simpelt hen EU-modstanden en ekstra plads i debatten og EU-modstanden bliver stærkere af, at den brede og ikke-partipolitiske modstand er repræsenteret.

Åbent brev til Mehmet Zeki Dogru

Øivind Larsen Kerteminde

Hej Mehmet.

Du præsenterer dig på urafstemningslisten som socialist og muslim. Det første siger sig selv når man opstiller for Enhedslisten. Det andet er ikke så relevant info. Med mindre du tænker, at religionen vil influere på din stillingtagen, hvis du kommer i folketinget. Negative konsekvenser. Vi burde have lært af dårlige erfaringer fra Hamidsagen i nullerne. Personligt så jeg helst, at der hverken var kristne eller muslimer i partiets folketingsgruppe.

Svar til Øivind Larsen

Mehmet Zeki Dogru

Hej Øivind. Tak for dit indlæg.

Om det er relevant info, at jeg er muslim? Ja, det er det. Jeg synes, det er vigtigt, at mine kammerater ved, hvem jeg er, og da islam er en del af mig, har jeg valgt også at skrive det i min præsentation.

Jeg er blevet kontaktet fire gange på min private mail vedrørende samme bekymring som din – nemlig Hamid-sagen. Jeg bliver lidt frustreret over, at en anden persons holdning skal betyde, at alle muslimer har samme holdninger. Hamid havde (efter min mening) meget konservative, religiøse holdninger, som jeg på ingen måder har!

Jeg stiller op, fordi vi er et mangfoldigt parti. Jeg mener, at der skal være plads til folk af forskellige religiøse opfattelser (kristne, muslimer, ateister) i vores folketingsgruppe, så længe de arbejder for partiets målsætninger om at forbedre dagens Danmark.

Jeg har som muslim erfaringer om og kendskab til vores muslimske medborgeres udfordringer til dagligdagen. Det mener jeg virkelig kan gavne vores parti. Jeg kommer ikke til at føre politik baseret på islamisk ideologi i Folketinget, men jeg vil dog være den første til at sige fra, hvis der kommer diskrimination fra højrefløjen. Jeg mener også, at det er lidt ærgerligt, at vi på venstrefløjen ikke har en muslim i Folketinget, når vi er dem, der tager hånd om dem.

Kollektiv trafik skal være et brugbart alternativ

Thomas Ammons, Vejle

Skal vi få flere til at droppe privatbilismen – også uden at virke alt for emsige – må vi lægge større arbejde i at forbedre det vigtigste alternativ: Nemlig den kollektive trafik. Så længe det er dyrt og besværligt at anvende kollektiv trafik, er det svært at drage nytte af den – trods mange folks gode intentioner.

I Vejle er det f.eks. umuligt at komme til og fra arbejde, hvis man arbejder om aftenen eller natten, idet den sidste bus kører før klokken bliver 23, og søndag morgen kører den første bus efter kl. 9. Der er naturligvis cyklen som et sundt alternativ, men ikke alle har konditionen eller helbredet til bakkede veje, lange afstande og møde op på arbejde i påklædning gennemblødt af sved.

Udlandsrejser med DSB er blevet utrolig svær at planlægge, efter den personlige betjening, køreplaner, mv. er blevet nedlagt. Derfor er det nemmere at tage flyveren, og har man flyskræk, må opgive gode (og miljøvenlige) ferieplaner. For at nævne blot nogle af problemerne med en mangelfuld kollektiv trafik. Vi må i højere grad rette fokus mod den kollektive trafik og komme med nogle konstruktive tiltag og ideer inden for dette felt – grønne afgifter og bilskat gør det ikke alene.

Enhedslisten er kommet godt ind i kampen for miljøet og klimaet – men hvad angår den kollektive trafik som et brugbart alternativ halter vi. Der er indtil videre ingen andre partier har det store fokus på kollektiv trafik - hvorfor ikke opprioritere dette i vores klimapolitik?

Bål og Brand!

Henrik Jepsen, Haderslev

Når Rasmus Paludan byder op til dans, danser en del Ø-aktivister glædeligt med. Intet er sjovere, for RP! Han sidder hjemme i sin lænestol, og lytter til Wagner-LP'en. Trykker på knappen, og der er med garanti fangst. Hele baduljen møder op. Lige fra Ø-medlemmer, til antifa og diverse… Og lige inden påsken, gik det helt galt. På Nørrebro lå folkets cykler på gaden, og affaldscontainere blev der sat ild til. På amager var det nærmest mere chokerende. En hel garagebygning blev antændt, samt de parkerede biler. Tæt op ad sovende familier. Og vanviddet fortsatte i flere dage. Selv en gemt håndgranat blev fundet, inklusive en pistol. Mere chokerende fandt jeg det dog, at fremtrædende personer i Ø, mente at resultatet var ganske naturligt! Ingen egentlig afstandtagen til disse optøjer, der kunne have kostet uskyldige livet! Men kun noget med en Brøndbytrøje, og “Hold dig væk Rasmus!”. Gode kammerater, hold jer dog selv væk! I fodrer jo selv RP, med godterne. Som en sælhund i bassinet, kaster i fiskene i gabet på den. Ja selvfølgelig ved jeg godt, at manden er enormt provokerende. i særdeleshed, når han brænder koranen af. Men jeg må som glødende ateist, lige minde jer om, at det blot er en paperback. Trykt i millioner af eksemplarer. De kan købes i stakkevis. De kan faktisk flere gange om dagen, havne på forbrændingen. Uden et ramaskrig, og efterfølgende dødstrusler… PS: Jeg håber iøvrigt ikke, at manglende afstandtagen fra de fremtrædende Ø-folk, kunne skyldes “respekten" for gadens parlament i Kbh?

Kong alkohol

Elizabeth Japsen, Aarhus

For nyligt var der et opslag om at komme ned til SUF/Enhedslisten i Århus for at høre om den russiske feminist Alexandra Kollantaj. Fremragende idé - men hvorfor skulle der samtidig reklameres med, at man kunne komme ned og få sig en bajer?
Alkohol behandles af mange i dette land som saftevand. Skadevirkninger på de ca. 200.000 alkoholikere er voldsomme. Dertil skal lægges konsekvenserne for familierne: vold, svigt, dårlig økonomi, tab af arbejde.
I de allerfleste familier, der fungerer dårligt, er alkohol en faktor.
Men det er ikke kun skaderne, det er også de spildte talenter. Personligt er jeg træt af at lægge venner i graven længe inden tid, mens Kong Alkohol hoverer ved graven. Vi er mange på venstrefløjen, der lever eller har levet et fandenivoldsk liv.
Der er intet stort i at bælle sprut. Enhver idiot kan drikke sig fuld. Så hvordan skal vi som socialister forholde os til sprut? Skal vi ingenting gøre? Skal vi ligefrem reklamere med det?

Fra Rød+Grøn:

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]