Gå til hovedindhold

Løgn og undvigelser om hjemmeservicen

I dagens debat om nedskæringer på hjemmeservicen glimrede Venstres ordfører, Rikke Hvilshøj ved sit fravær. På den måde undgik hun at skulle stå til regnskab for det løftebrud, som nedskæringerne på hjemmeservicen er, i forhold til en udtalelse fra statsminister, Anders Fogh Rasmussendagen før valget i 2001. I et svar til en BT-læser sagde statsministeren:
»i har ingen planer om at ændre på hjemmeserviceordningen, den opfylder nogle behov.«

Pernille Rosenkrantz-Theil, Enhedslistens erhvervspolitiske ordfører, siger:

- Rikke Hvilshøjs udeblivelse siger noget om, at Venstre simpelthen er bange for at stå til regnskab for deres handlinger overfor de ansatte i hjemmeservicefirmaerne.
- Det er dem, der kommer til at betale for Anders Foghs løftebrud gennem arbejdsløshed.
- Ca. 1.000 mennesker kommer til at miste deres arbejde, og der er tale om ufaglærte, som har meget svært ved at få andet arbejde.

- Dagpengesagen viste, at regeringen meget gerne vil tegne et billede af sig selv som troværdig. Desværre er billedet allerede tre dage efter krakeleret.
- Jeg vil nu igen spørge statsministeren, om hans udtalelse fra før valget står til troende. Samtidigt vil jeg spørge økonomi- og erhvervsministeren, hvordan han kan få nedskæringerne på hjemmeservicen til at stemme overens med statsministerens løfte til vælgerne.

Spørgsmål til statsministeren
af Pernille Rosenkrantz-Theil

Ministeren bedes oplyse, om en vedtagelse af lovforslaget, L 69 som udmønter aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti om hjemmeservice, vil betyde, at hjemmeserviceordningen ændres, og i så fald om det er i overensstemmelse med ministerens løfte til Peter Lauersen den 19. november, hvor ministeren slog fast, at »vi har ingen planer om at ændre på hjemmeserviceordningen«.

Spørgsmål til økonomi og erhvervsministeren
af Pernille Rosenkrantz-Theil

Ministeren bedes opgøre de samlede ændringer af hjemmeserviceordningen, som er gennemført i forbindelse med finanslovsaftalerne for 2002 og 2004, og i forlængelse af denne opgørelse at kommentere, hvordan disse ændringer stemmer overens med statsministerens løfte til vælgerne den 19. november 2001, om at »vi har ingen planer om at ændre på hjemmeserviceordningen«.

Mandag, 17. november 2003 - 0:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]