Gå til hovedindhold

Ligestilling: Topkarakter til Enhedslisten

Enhedslistens folketingskandidater Line Barfod og Johanne Schmidt-Nielsen var i krydsild i "Mød Partierne" på DR søndag aften. Direktøren fra det populære forum for kvinder og køn, Kvinfo, så med, og hun var mildest talt begejstret.

Line og Johanne fik seks ud af seks ligestillingsstjerner i Elisabeth Møller Jensens anmeldelse på kvinfo.dk.

Hun skriver:
"Som feministisk valg- og nyhedsfreak var det skønt at se Enhedslistens præsentation i aftes, den 28.10. To kvinder i front: Den garvede Line Barfod og det unge talent Johanne Schmidt-Nielsen satte både i studiet med værten Steffen Kretz og i Enhedslistens præsentationsvideo med Frank Aaen fokus på ligestilling i let og forståelig form."

Elisabeth Møller Jensen noterede sig, at studieværten Steffen Kretz var ude på at få kandidaterne på glatis i ligestillingsdebatten, fordi Enhedslisten har opstillet Asmaa Abdol-Hamid. Men det lykkedes overhovedet ikke, mener Kvinfo-redaktøren:

"Denne konfrontation havde Enhedslisten og de to kandidater helt åbenlyst forberedt sig på, og de vandt den i mine øjne," skriver hun og fortætter:

"Men Kretz fortjente heller ikke at vinde, for alt tyder på, at Enhedslisten både har fattet forbindelsen mellem velfærd og ligestilling og mellem køn og etnicitet. Med deres opstilling af Asmaa Abdol-Hamid tager de korset på sig, fristes man til at sige, ved at påtage sig den nødvendige byrde, som mange flere burde være med til at bære."

Enhedslisten fortsætter selvfølgelig kampen for, at vi i Danmark får reel ligestilling - både i og efter valgkampen.

Mandag, 29. oktober 2007 - 17:10

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]