Gå til hovedindhold

Lene Espersen i samråd om nyt bankkrak

Efter Ebh Banks krak vil Enhedslisten have økonomi- og erhvervsministeren i haste-samråd.

- Nu vil regeringen igen, som i Roskilde Bank, lade skatteyderne betale. I Roskilde er det primært spekulanter, der har gavn af statsgarantien. Desuden slap de andre banker, der ellers har tjent milliarder, for at betale et milliard-beløb, de ellers skulle have betalt. Vi vil have belyst, om det er det samme, der sker i Ebh Banks tilfælde, siger finansordfører Frank Aaen.

- Vi vil gerne være med til at redde sunde dele i Ebh Bank, men vi er imod at redde spekulanter. De har taget en stor risiko for at tjene høje renter - så må de også bære tabet. Det skal skatteyderne ikke.

- Jeg vil nu sende en byge af spørgsmål til økonomi- og erhvervsministeren for at få afdækket, hvem det er, der efter regeringens mening skal have penge af skatteyderne. I Roskilde var det spekulanter, der havde sat helt op til 1,3 milliard kr. ind i banken, som fik garanti. Småindskydere op til 300.000 kr. er i forvejen dækket.
Mandag, 22. september 2008 - 10:10

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]