Gå til hovedindhold

kommentar: trøjborg slår til igen!

23. juli 1996
Åbent brev til DSB

Regional trafik: Sæt offensiven ind nu!

Det er virkelig rart at høre, at I vil satse for alvor på at invitere pendlerne væk fra bilerne og over i togene. Og det er en vældig fin plan, I har lagt for omstilling i 1998.
Men desværre løser en sådan plan ikke det problem, at DSB i mellemtiden støt og roligt mister kunder - og at flere og flere bidrager til øget forurening i alle former ved at tage bilen i stedet for toget.

Jeg skal derfor opfordre jer til at indlede storoffensiven ved her-og-nu at iværksætte et initiativ, der dels er enkel at gennemføre, dels vil være yderst mærkbar for pendlerne aldeles omgående:

Lad en sektion i hver Intercitytogstamme kunne benyttes uden at opkræve pladsbillet, men alene gyldigt rejsehjemmel til næste større by. En sektion, hvor man bare kan gå ind, også selvom sæderne er optaget.
På den måde ville I gribe alle by-til-by-pendlerne, som i dag er henvist til de mellemliggende regionaltog - medmindre de vil betale pladsbillet.
I Radioavisen udtaler I ganske vist, at prisen ikke betyder noget for valg af transportmiddel, men selvfølgelig betyder det noget, hvis man på sin daglige tur fra Skanderborg til Århus skal lade hvert andet tog køre forbi eller ofre 30 kroner i pladsbillet udover sit 20 kroners klip på ti-turskortet. En fordyrelse på 150%!

Hvorfor udsætte storoffensiven til 1998 når den kan sættes i gang i morgen? Prøv det !

Venlig hilsen

f/ Jette Gottlieb, MF
Trafikpolitisk ordfører

Webmaster
Siden er sidst opdateret d. 25-09-1996

Onsdag, 24. juli 1996 - 0:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]