Gå til hovedindhold

hvilken verden lever thorkild i?

Til pressen, 6. januar 1998

Hvilken verden lever Thorkild i?

- Jeg ved ikke, hvilken verden Thorkild Simonsen lever i. Men det kan ikke være den virkelige. Når indenrigsministeren kan sige, at det faldende antal flygtninge, som kom til Danmark for at søge asyl i 1997, er udtryk for , “at verden er blevet mindre farlig”, ja så kiggede jeg på kalenderen for at se, om det mon skulle være 1. april, siger Søren Søndergaard og fortsætter:

- Flygtningeorganisationer kan berette om en fortsat stigning i antallet af flygtninge. Flere end 30 millioner mennesker er fordrevne. Krige og interne konflikter sender dem på flugt. Så derfor er det helt ufatteligt, at indenrigsministeren kan sige, at verden er blevet mindre farlig.

- Den asylpolitik, som føres her i landet, er nu blevet så stram, at vi i de senere år har kunnet opleve et faldende antal ansøgninger. Og reelt bliver dette tal mindre. For der er også en tendens til at færre af ansøgerne opnår asyl, siger Søren Søndergaard.

- Fort Europa har lukket sig. Danmark også. Den stramme asylpolitik har - desværre - virket. Ikke med vores vilje. For man skal være blind for ikke at kunne se konsekvenserne. Flygtningene holder ikke op med at flygte, bare fordi vi strammer i EU. I stedet bliver de “klumpet” sammen i landene udenom og må leve en kummerlig tilværelse i flygtningelejre. For eksempel som det forleden blev vist i TV, siger Søren Søndergaard.

Tirsdag, 6. januar 1998 - 0:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]