Gå til hovedindhold

Haarders tvangs-tanker

Af Søren Søndergaard (MF), Enhedslisten

Her gik man og troede, at en af den nye regerings mærkesager var at komme tvangsægteskaber til livs. Denne utiltalende, undertrykkende og nedværdigende behandling af især kvinder, som mod deres vilje tvinges til at gifte sig.

Men hvad sker der så? Jo, integrationsminister Bertel Haarder griber dybt i posen med regeringens handlekraftige og dynamiske ideer på udlændingeområdet og trækker et forslag op, som virkelig skal vise regeringens visioner. I sit længe ventede udspil skriver han således, at familiesammenførte kan sendes hjem, f.eks. hvis de inden for syv år bliver skilt fra den herboende person, som de er blevet ægtefællesammenført med!

Det er virkelige en frisk håndsrækning til de voldelig ægtemænd, som har hentet deres koner her til landet. Med dette forslag tvinges kvinderne til at blive i de voldelige ægteskaber, hvis ikke de skal smides tilbage. Hvis det ikke lige var, fordi sagen er dybt alvorlig for de mennesker, som regeringen nu tvinger længere og længere ind i et voldeligt forhold, var det næsten til at grine over.

Jeg er overbevist om, at det ikke lige var sådan, mange vælgere havde forestillet sig, at regeringen ville bekæmpe problemerne med vold og tvangsægteskaber. Hvordan det så skal gå med de voldsramte kvinder – ja, det kan man helt sikkert læse om i statistikken over kvinder, der er gået ind i en dør eller faldet ned ad trappen. Men hvad? Om et år er der løbet så meget vand i stranden, at det kun huskes af ganske få mennesker med problemerne bogstaveligt talt direkte inde på kroppen.

Der begynder at tegne sig en vis logik i regeringens politik, når man kan læse i regeringens såkaldte dødsliste over råd, nævn og udvalg, der skal lukkes, at man har tænkt sig at nedlægge Videnscenter for Ligestilling. Her har man for nylig udarbejdet en rapport om vold mod kvinder. Det påpeges
her, at vold ifølge FNs voldsdeklaration fra 1993 ikke er et privat anliggende, uanset hvor den begås, og hvem der udfører den. At have dette center til at puste sig i nakken er naturligvis ikke behageligt for regeringen.

 

Fredag, 18. januar 2002 - 0:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]