Gå til hovedindhold

Fuld skrue på valgkampen

Kommunalvalget er nært forestående, og Enhedslistens folketingsgruppe er i dag og i morgen i Århus for at støtte valgkampen. Spidskandidat Jette Jensen tager Johanne med til den lukningstruede Læssøegade Skole.Alle i Enhedslisten skal i marken for at sikre et godt kommunalvalg. Den samlede folketingsgruppe mødes i disse dage med Enhedslisten i Århus. Her skal de både yde deres støtte til lokalpolitikken, men der bliver også tid til, at de hygger sig med de lokale Enhedslisten medlemmer til valgfesten i aften.

Bevar skolen
Spidskandidaten i Århus Jette Jensen tager Johanne Schmidt med ud på Læssøegades Skole, hvis fremtid er usikker efter valget. Den skal muligvis lukkes som led i finansiering af en stor skole i midtbyen med plads til 1300 elever.

- Det er en meget dårlig ide. Læssøesgades Skole er velfungerende og gør et stort arbejde med integrationen af både indvandrere og børn fra specialklasser, fortæller Jette Jensen:

- En kæmpe skole er ikke noget godt alternativ. Der vil ikke være noget udenomsplads, og fællesskabet bliver der ikke meget af.

Brug for en udmelding
Socialdemokraterne, Venstre og Konservative har ikke villet give en klar udmelding om Læssøegade Skoles fremtid. Enhedslisten i Århus kræver, at det kommer inden valget.

- Borgermesterkandidaterne Nicolai Vammen og Gert Bjerregaard skylder vælgerne at komme med en udmelding inden valget, siger Jette Jensen:

- Borgerne skal vide, hvad de går ind til med en beslutning, som har så stort betydning for både eleverne, forældrene og de ansatte.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]