Gå til hovedindhold

Enhedslisten med i Copenhagen Pride

I morgen, lørdag den 21. august, ruller Copenhagen Pride igennem hovedstadens gader igen.

Paraden fejrer og kæmper for ligeværd og rettigheder - uanset køn og seksualitet. For første gang sker det med officiel deltagelse fra Enhedslisten.

Drop racisme

Johanne Schmidt-Nielsen glæder sig til at gå med:

- Vi deltager både for at fejre de sejre, som homoseksuelle har tilkæmpet sig - f.eks. retten til insemination og til adoption. Men vi går også med for at slås for, at kampen for disse rettigheder ikke bliver misbrugt.

Enhedslisten uddeler en løbeseddel, der lægger afstand til de politikere, først og fremmest fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, som i stigende grad udnytter homo-sagen til at fremme racistiske og nationalistiske dagsordener.

- Jeg giver ikke meget for dem, der kun støtter homoseksuelle, når det kan indgå i deres hetz mod muslimer - og som så i øvrigt sætter hælene i, når vi foreslår tiltag, der kan øge ligestillingen og friheden for folk af alle køn og seksuelle orienteringer, siger Johanne.

Drop homo-, bi- og transfobi
Mangfoldighed og ligeværd skal ikke kun gælde for nogle minoriteter. Det skal gælde for alle. Når det gælder ligestilling for mennesker, uanset køn og seksualitet, går Enhedslisten foran.

Enhedslisten slås for bedre undervisning og uddannelse i køn og seksualitet op gennem hele skolesystemet. Vi slås for rettigheder i asylsystemet for forfulgte homoer og transpersoner. For transpersoners ret til selv at vælge køn. Og for at ægteskabet ikke forbeholdes par, som består af en mand og en kvinde.

- Der er masser at fejre, når det gælder homo-kampen. Men der er bestemt også masser at kæmpe for endnu. Et stort skridt på vejen er at få droppet VKO, slutter Johanne Schmidt-Nielsen.

Paraden starter kl. 13.00 fra Frederiksberg Rådhusplads. Se ruten her.

Fredag, 20. august 2010 - 13:34

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]