Gå til hovedindhold

Det lukkede Danmark

I VKO-flertallets regeringsperiode har Danmark udviklet sig til et af Europas mest lukkede lande. I Danmark er det i dag så godt som umuligt at få asyl, også hvis man er flygtet fra borgerkrigen i Irak. Sverige, der ikke er med i krigen, tager imod tusinder af flygtninge fra Irak, mens Danmark sidste år kun tog imod 13 irakiske flygtninge. I Danmark sidder man i lejre i årevis, når man er flygtning. Det er uværdigt. Børn og voksne bliver syge af det.

I Danmark kan man i dag ikke regne med at bo sammen med sin elskede, hvis man er under 24 og den elskede ikke er europæer. Også tilknytningskravet forhindrer folk i at bo i Danmark med den, de elsker. Denne urimelige lovgivning går ud over alle. Den rammer indvandrere og etniske danskere på præcis samme måde. Tusinder af danske borgere er derfor tvunget til at flygte til Sverige.

VKO's lukkede Danmark lukker sig ikke bare udadtil, men også indenfor grænserne. Det samlede VKO-flertal fører kulturkamp imod alle, der afviger fra deres nykonservative version af de "danske værdier". Forskere såvel som journalister blacklistes, demokratiet indskrænkes, ombudsmanden undergraves, borgerne registreres som aldrig før, minoriteter udsættes for generaliserende hetzer og fristeder lukkes eller trues med lukning.


Det vil ENHEDSLISTEN gøre:

- Vi vil afskaffe 24-årsregelen og tilknytningskravet, og dermed sikre danskere retten til at leve i Danmark med den, de elsker.

- Vi vil sikre at Danmark ikke sjofler vores ansvar i forhold til flygtningene fra f.eks. Irak.

- Vi vil genindføre modersmålsundervisningen, som giver indvandrerbørn de bedste muligheder for at lære dansk.

Torsdag, 25. oktober 2007 - 17:29

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Støt de fængslede arbejderledere i Iran
29. nov – Fagligt Landsudvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]