Gå til hovedindhold

Kæmp for kærlighed uden grænser

Flere tusind forventes i eftermiddag at protestere mod VKO's pointsystem. Enhedslisten er bredt repræsenteret både i styregruppen, på talerlisten og selve slotspladsen - kom og vær med!

Hjertevarme i vinterkulden
På facebook har mere end 7000 tilmeldt sig dagens demonstration. Stine Brix, der er en af arrangørerne bag eventen og spidskandidat for Enhedslisten, glæder sig over den store opbakning trods vinterkulden.

- Mange musikere og kunstere optræder gratis for sagen, som tydeligvis appellerer på tværs af partier. Og mere end 50 blandede par har sendt fotos ind af deres familier, der elsker på tværs af grænser, fortæller Stine.

- Det er fantastisk og viser klokkeklart, at rigtig mange har fået nok af regeringens umenneskelige udlændingepolitik. VKO's pointsystem, der vil skille familier ad, er dråben.

Støt initiativet
Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, der er en af hovedtalerne ved dagens demonstration, er enig.

- Det er grotesk, at uddannelsesniveau og indtægt skal have betydning for, om man kan få lov til at bo sammen med det menneske, man elsker. Det vør være en menneskeret, mener Johanne.

Hun opfordrer alle, der kan, til at deltage i en af dagens demonstrationer. Alternativt kan man støtte sagen ved at bære en hjerte på sit tøj eller donére 50 kr. til initiativet ved at sende en sms med teksten "KUG" til 1919.

- Vi mangler stadig et par tusind til leje af lys- og lydustyr, så alle bidrag værdsættes, fortæller Stine.

Demonstrationer afholdes i København, Århus og Odense kl. 16-18 - læs mere om dem her.

Onsdag, 8. december 2010 - 11:41

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]