Gå til hovedindhold

EL kræver indsats mod spekulation og svindel

Enhedslistens erhvervsordfører Frank Aaen kræver nu, at regeringen forstærker indsatsen mod svindel og skadelig spekulation i erhvervslivet. Det sker på baggrund af sagen om Stein Bagger og IT Factory. Frank Aaen kalder derfor økonomi- og erhvervsministeren i samråd i erhvervsudvalget.

Frank Aaen siger:

- IT Factory-sagen er endnu et eksempel på karruselsvindel, hvor værdier eller tilmed manglende værdier skrues op gennem hurtige handler. For kort tid siden oplevede vi det samme på ejendomsmarkedet. Og selv om alle advarselslamper burde være tændt hos myndighederne har karrusellerne kørt i årevis.

- I det hele taget viser sagen endnu engang, at der er brug for langt mere demokratisk kontrol med erhvervslivet - ikke mindst finanssektoren og deres investeringer i fantasifulde finansielle produkter.

- Forretningsverdenen er et forunderligt sted. Når almindelige mennesker gør deres job dårligt, så får det som regel negative konsekvenser - også for fremtidig beskæftigelse. Men i erhvervslivet virker det som om det er lige modsat. Her kan man lave den ene fadæse efter den anden og alligevel få nye topposter.

- Det er betænkeligt, at en mand, der allerede har kørt en række selskaber i sænk, uden nogen form for kontrol har kunnet svindle for milliarder. Det virker ikke rimeligt, at de brodne kar bare kan fortsætte deres cirkus i det ene selskab efter det andet.

Ved det kommende samråd skal Ministeren dels for at redegøre for de senere års karrusel-spekulationer, dels redegøre for hvilke initiativer regering vil tage for at bekæmpe svindel og samfundsskadelig spekulation.

Tirsdag, 2. december 2008 - 13:49

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]