Gå til hovedindhold

Asocial spareplan rammer de svageste

Dem, der blev snydt for festen, skal betale regningen. Sådan kan man ifølge Frank Aaen læse regeringens spareplan, der blev offentliggjort i formiddags.

Regeringen bekender kulør med rendyrket borgerlig omfordeling fra bunden til toppen. Det er Enhedslistens reaktion på regeringens såkaldte genopretningspakke.

Arbejdsløse, pensionister og førtidspensionister kommer til at betale for direktørernes skattelettelser. Det er både usmageligt og dybt asocialt, mener finansordfører Frank Aaen.

Fattigdoms- og ulighedspakke
Det er nemlig lige præcis dem, der ikke har fået noget som helst af regeringen, der nu skal betale regningen. Planen er nemlig at fastfryse de i forvejen utilstrækkelige overførselsindkomster i to år, så de ikke følger med løn- og prisudviklingen.

 - Oversat til almindelig dansk betyder denne plan, at arbejdsløse, pensionister og førtidspensionister vil få færre penge mellem hænderne, mens de højtlønnede vil få flere.  Regeringen burde være ærlig og kalde det her for en fattigdoms- og ulighedspakke, mener Frank. 

 - Det er det rene spin, når Løkke siger, at genopretningsplanen fordeler regningen mellem både høj og lav, og at alle skal klare sig for det samme i de kommende år. Lønfesten blandt direktørerne fortsætter jo, og mange i forvejen højtlønnede vil opleve stigende lønninger. Hertil kommer de skattelettelser som de samme grupper har indkasseret.

Vi har det socialt ansvarlige alternativ
Heldigvis findes der socialt ansvarlige alternativer til regeringens udspil, påpeger Frank, der fremlagde Enhedslistens egen finansieringsplan på årsmødet i weekenden.

Denne finansieringsplan kan skaffe 24 mia. – dobbelt så mange, som regeringen – blandet andet ved at rulle skattelettelserne til de rigeste danskere tilbage. På den måde kan hullet i statskassen lukkes, uden at det går ud over pensionister eller arbejdsløse. 

 - Hvis der er en god ting ved denne plan, så er det, at forskellene mellem regeringen og oppositionen bliver trukket knivskarpt op, funderer Frank, der spændt afventer S og SFs reaktion på regeringens udspil.


Læs Enhedslistens finansieringsplan her.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]