Gå til hovedindhold

Warming giver stafetten videre

De højtflyvende socialistiske visioner er ikke nok, når Enhedslisten skal løse problemer i hverdagen, siger partiets afgående borgmester Mikkel Warming

Enhedslisten skal finde balancen mellem konkrete løsning og langsigtede visioner. Sådan lyder et kærligt råd fra partiets eneste borgmester, der i dag giver stafetten videre i København.

Københavns socialborgmester, Mikkel Warming, holder i dag afskedstale som kommunalpolitiker på Enhedslistens årsmøde. Ved valget til november forlader han Københavns Rådhus efter i alt 19 år, heraf otte som borgmester.

Mikkel Warming træder tilbage mens partiet står til massiv fremgang ved kommunalvalget. Særligt i København. Målinger spår, at hver femte københavner er klar til at stemme Enhedslisten ved det næste valg til Borgerrepræsentationen.

Det er der én klar grund til, mener borgmesteren.

- Enhedslisten står stærkt i København, fordi vi har fundet balancen mellem visionerne og hverdagen. Folk betror os ikke bare deres skattepenge. De betror os den lokale skole, plejehjemmet og den sociale indsats. Det ansvar forpligter, siger Mikkel Warming.

Socialborgmesteren bliver afløst af partiets spidskandidat, Morten Kabell. Han bliver med al sandsynlighed borgmester for Enhedslisten i en af Københavns syv forvaltninger efter kommunalvalget.

Det glæder den afgående borgmester, der netop mener, at Morten Kabell både kan løfte blikket mod horisonten og også få aftaler i hus, der forbedrer hverdagen for Københavnerne.

Afløseren selv er enig i, at balancen er vigtig.

- Vi skal bygge videre på de mange resultater, vi allerede har opnået i København. Vi kommer til at arbejde for små og store forbedringer hver eneste dag. Men lokalpolitik skal selvfølgelig også bruges til at kritisere regeringen og KL, når de ruller velfærden tilbage. For det er jo ude i kommunerne vi får problemerne, når de skærer ned, siger Morten Kabell.

Enhedslisten fik ved sidste kommunalvalg 10,9 procent af stemmerne i Københavns Kommune. Partiet har i dag fem pladser i Borgerrepræsentationen og én borgmesterpost.

Ved flere meningsmålinger spås Enhedslisten mere end 20 procent i København ved kommunalvalget til november. Holder målingen på valgdagen kan partiet få over 10 pladser af de 55 i borgerrepræsentationen. Dermed er Morten Kabell sikret én af Københavns syv borgmesterposter.

Læs Mikkel Warmings årsmødetale.

Lørdag, 27. april 2013 - 9:17

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Støt de fængslede arbejderledere i Iran
29. nov – Fagligt Landsudvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]