Gå til hovedindhold

Vrøvl, at ledige mangler incitament til at arbejde

DR Nyheder søsætter igen påstanden om, at det ikke kan betale sig at arbejde. Men en løgn bliver ikke sand, selvom den gentages.

Baggrunden er denne gang en Epinion-undersøgelse, hvori 69 pct. af danskerne ønsker, at ledige skal have større økonomisk incitament til at tage et job. Det budskab bliver imidlertid undermineret af, at 69 pct. af danskerne samtidig finder de nuværende ydelser passende eller ligefrem for lave.

Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl siger:

- Jeg undrer mig ikke over, at mange danskere efterlyser incitamenter for de ledige. Det kan næsten ikke være anderledes, når de i årevis har måttet lægge ører til usande påstande fra både regering og den borgerlige opposition om, at det ikke kan betale sig at arbejde, og at arbejdsløse ikke gider arbejde.

- Men en usand påstand bliver ikke sand af at blive gentaget. Mennesker på dagpenge får kun mellem 50 og 70 pct. af deres tidligere løn. Desuden skal de stå til rådighed for det arbejde, de tilbydes. Skulle det ikke være incitament nok? Stort set alle arbejdsløse vil gerne have et job. Der er bare ikke job at søge for dem. Det er dét, der er problemet.

- De nuværende ydelser til ledige er ikke for høje - tværtimod! Hverken dagpenge eller kontanthjælp er fulgt med løn- og prisudviklingen gennem de seneste 15-20 år. Og Epinions-undersøgelsen konkluderer jo faktisk også, at mange danskere finder ydelserne for lave.

Onsdag, 7. januar 2015 - 10:43

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]