Gå til hovedindhold

Voldsomt angreb på studerende

Regeringens SU-reform vil få dybt alvorlige økonomiske konsekvenser for studerende, udtaler Johanne Schmidt-Nielsen.

Den politiske ordfører kritiserer samtidig regeringen for endnu engang at lade nogle af de danskere, der har absolut mindst, betale regningen efter krisen.

Gæld gør ikke studerende hurtigere

- Regeringen tager med den her reform penge op af lommerne på de studerende. En af de grupper, der lever for allermindst. 5.753 kroner før skat bliver der ikke mange cafebesøg ud af, når husleje, buskort og bøger er betalt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun advarer desuden om, at nedskæringerne vil virke mod hensigten:

- Nedskæringer i SU'en betyder selvfølgelig, at studerende bliver tvunget til at arbejde mere ved siden af studiet. Morten Østergaard skal ikke forsøge at bilde os ind, at de bliver hurtigere færdige på den måde. Hvis regeringen virkelig mener, at studerende skal hurtigere igennem, så skyder de sig selv i foden med det her forslag.

Asocialt ud over alle grænser

De studerendes penge skal bruges på skattelettelser til danske virksomheder, der netop nu har rekordstore overskud. Det er bizart, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg efterhånden skal sige om denne såkaldt socialdemokratiske regering. Først røg valgløfterne om en millionærskat. Så kom en asocial skattereform, en asocial fleksjobreform, og nu er de så de studerende, der står for tur, siger hun

- Det er da underligt, at regeringen konstant tager fra dem, der har mindst. Mennesker, der tjener lige så meget som Morten Østergaard, får derimod skattelettelser. Så passer det jo ikke, når regeringen skriver i deres udspil, at 'alle skal bidrage'.

 

Tirsdag, 19. februar 2013 - 10:45

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]