Gå til hovedindhold

Vi ved for lidt om radikalisering

Vi bliver nødt til at blive klogere på, hvorfor nogle unge rekrutteres til ekstremistiske miljøer - og hvordan vi undgår det.<--break->

Mere end 100 mennesker er rejst fra Danmark til Syrien eller Nordirak for at kæmpe sammen med terrororganisationen Islamisk Stat eller andre voldelige, islamistiske grupper. I dagens Politiken kan man læse en gribende fortælling fra en mor, der har mistet sin søn på denne måde.

Vi skal trække på konkrete erfaringer

Det får Enhedslisten til efterlyse mere viden om årsagerne til, at unge mennesker bliver sårbare over for rekruttering til ekstremistiske miljøer.

- Vi har hørt mange gribende historier fra forældre, der er ulykkelige over, at deres børn er endt i et ekstremistisk miljø eller rent faktisk rejst til Syrien eller Nordirak, siger retsordfører Pernille Skipper.

- Vi ved, at det må have sine årsager, og der er efterhånden flere personers og netværks konkrete erfaringer, man kan indhente viden fra. Det bør vi udnytte.

Forslag: SFI skal indsamle viden om radikalisering

Mens der er taget gode initiativer til at spotte radikaliserede unge, så mangler vi i den grad viden om, hvordan vi forhindrer radikaliseringen.

- Hvis vi skal forebygge, at unge mennesker f.eks. rejser til Syrien for at støtte IS, så har vi brug for mere viden om årsagerne, siger Pernille Skipper.

- Derfor foreslår Enhedslisten en større vidensindsamling. F.eks, men ikke kun, ved at indhente viden fra de personer, der faktisk har været i Syrien, og deres netværk. Vi forestiller os, at SFI kan stå for projektet i samarbejde med kommunerne, de lokale politikredse og SSP-samrådet, men er selvfølgelig åbne for andre ideer.

 

Fredag, 16. januar 2015 - 10:33

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]