Gå til hovedindhold

Vi skal inddrages i indsatsen mod matchfixing

Enhedslisten bør inddrages i regeringens indsats mod matchfixing.

Regeringen har lavet et omfattende udspil for at bekæmpe matchfixing, men mangler finansiering. Enhedslisten har for nyligt lavet en idrætsaftale, hvor bekæmpelse af matchfixing indgår, og derfor bør vi også inddrages i at udforme indsatsen.

Idrætsordfører Jørgen Arbo-Bæhr siger:

- Udspillet fra regeringen er relativt godt, men kan blive bedre i forhold til at gå efter bagmændene. Jeg mener, at vi, som har lavet idrætsaftalen, selvfølgelig i fællesskab bør lave en aftale om indsatsen over for matchfixing.

- Jeg savner nogle forslag til, hvordan vi kan være med til at lave en international indsats. Vi ved jo, at matchfixerne opererer internationalt, og at en stor del af dem er bosiddende i de asiatiske lande.

- Jeg har derfor spurgt kulturministeren, om hun vil indkalde idrætsordførerne for at styrke indsatsen mod matchfixing.


Jørgen Arbo-Bæhr har stillet følgende spørgsmål til kulturministeren:

  • Hvad vil ministeren gøre for at følge op på beslutningen i Europarådets idrætspolitiske samarbejde om indsatsen mod matchfixing, og vil hun indkalde folketingets idrætsordførere for at styrke indsatsen?
Fredag, 19. september 2014 - 10:08

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]