Gå til hovedindhold

Vestager skal støtte grøn omstilling og kamp mod social dumping

Vestager skal støtte grøn omstilling og kamp mod social dumping, mener Enhedslisten.

Det er særligt vigtig i en tid, hvor EU angriber Danmarks forsøg på at støtte en grøn omstilling og på at bekæmpe social dumping.

Klima og miljøordfører Per Clausen, der også sidder i Folketingets europaudvalg, siger:

- EU er netop nu i gang med angreb på Danmarks støtte til omstilling til vedvarende energi og på vores forsvar mod social dumping. Derfor er det helt afgørende, at Vestager på sin nye post fokuserer på mulighederne for at sikre grøn omstilling samt gode løn- og arbejdsforhold.

- I udgangspunktet bliver hensyn til fri konkurrence i EU altid prioriteret højere end hensyn til miljø, løn, arbejdsmiljø og sociale forhold. Derfor er det helt afgørende at holde Vestager fast på, at lande – herunder Danmark – skal have ret til at indrette forholdene på arbejdsmarkedet, så man kan beskytte sig mod social dumping, beskytte borgerne mod sundhedsskadelige og miljøskadelige produkter samt indrette støttesystemer, som kan sikre omstilling til vedvarende energi – og at disse hensyn også skal inddrages i administrationen af EU's konkurrenceregler.

- Jeg går ud fra, at der eksisterer en forståelse mellem Thorning og Vestager på dette område, ellers vil det være helt ubegribeligt, at en socialdemokratisk statsminister har arbejdet så hårdt på at skaffe den radikale Vestager en fremtrædende EU-post.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]