Gå til hovedindhold

Venstres bro-tilbud er rent valgflæsk

Venstre har kastet sig ind i valgkampen med et forslag om at sænke priserne for bilpendlerne over Storebælt. Ren valgflæsk, mener Henning Hyllested.

Det er ikke mere end et par år siden, Venstre foreslog at finansiere den nye Storstrømsbro med midler fra netop Storebæltsbroen, så Venstre betragter åbenbart storebæltsforbindelsen som en uudtømmelig pengekasse.

Trafikordfører Henning Hyllested siger:

- Forslaget er hul i hovedet. Der er ikke en eneste arbejdsplads at hente i det. Den eneste vækst, forslaget genererer, er vækst i biltrafikken - og tilsvarende fald i DSB's passagerunderlag. Jeg bemærker jo, at forslaget ikke omfatter en tilsvarende nedsættelse af taksterne for de mange togpendlere.

- Bilpendlingen over Storebælt er i forvejen begunstiget af store rabatter. Prisen for 50 ture pr. måned er knapt 4.000 kr., altså mindre end 80 kr. pr. tur mod normalt 235 kr. Dertil kommer et ekstra kørselsfradraget på 90 kr. pr. tur oven i det almindelige kørselsfradrag. Det er altså stort set gratis for bilpendlere at benytte Storebæltsbroen.

- Forslaget giver ikke økonomisk mening, og må derfor betragtes som valgflæsk. Men det viser samtidig, at Venstre er bedøvende ligeglade med klima og miljø og foretrækker miljøbelastende biltrafik frem for grøn togtransport.

Onsdag, 7. januar 2015 - 10:36

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]