Gå til hovedindhold

Venstre vil hindre en retfærdig ejendomsvurdering

Det er uforståeligt, at Venstre afviser at tage medansvar for at udrede det kaos i ejendomsvurderingerne, de selv har ansvaret for.

Det er det korte budskab fra skatteordfører Frank Aaen, efter Venstre afviser at være med til at finde en holdbar løsning på de uretfærdige og fejlagtige ejendomsvurderinger. Frank Aaen bider især mærke i, at det nuværende system favoriserer de rigeste, mens de billigste boliger overvurderes.

Frank Aaen udtaler:

- Det er hyklerisk, når Venstre ikke vil være med til at finde en holdbar model for ejendomsvurderinger. Det nuværende kaos er skabt under skatteministre fra Venstre, som overhørte gentagne underretninger om fejl i vurderingerne.

- Venstre vil blive siddende på hænderne og køre videre med et system, som typisk overvurderer værdien af de billigste boliger og dermed udløser for høj en skat, mens de dyreste boliger undervurderes, så der betales for lave skatter. Det nuværende system favoriserer de rigeste.

- Venstres laden stå til vil fortsat underminere en retfærdig ejendomsbeskatning og Venstre vil dermed komme et godt stykke af vejen mod den ”Minimalstat”, de altid har ønsket sig. Man kunne blot håbe, at Venstre ville vedkende sig, at de åbenlyst favoriserer de rigeste boligejere.

- Enhedslisten ønsker en retfærdig beskatning af boligformuerne i Danmark, og derfor støtter vi etableringen af en ny ejendomsvurdering.

Onsdag, 12. november 2014 - 13:00

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]