Gå til hovedindhold

Venstre melder sig ud af energiaftalen

Når Venstre vil droppe målet om et Danmark uden kul og olie, er dette i direkte modstrid med energiaftalen fra 2012, som de var en del af.

Den offensive grønne politik, som Venstre nu tager afstand fra, giver ellers ifølge Danmarks Statistik Danmark eksport af grønne varer og tjenester for 165 mia. kroner, hvoraf vedvarende energi i sig selv udgør 78,8 mia., og politikken sikrer 58.000 danske arbejdspladser.

Klima- og energiordfører Per Clausen siger:

- Det er en trist dag for det grønne Danmark, når et måske kommende regeringsparti lægger klimapolitikken i mølposen.

- Venstre har i energiaftalen tilsluttet sig, at de vil medvirke til at realisere ”målet om udfasning af fossile brændsler”. Denne målsætning tager de nu afstand fra, og det kan kun tolkes således, at de ikke længere er med i energiaftalen.

- Også Venstres melding om, at de vil overlade klimapolitikken til markedet, er i strid med energiaftalen, som understreger, at ”omstillingen til et Danmark med en energiforsyning dækket af vedvarende energi hviler på troværdige, stabile og langsigtede rammer om den danske energipolitik”, altså en klar politisk styring.

 

Torsdag, 26. februar 2015 - 13:56

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]