Gå til hovedindhold

Valget af Juncker styrker modviljen mod EU

Det bedste ved valget af Juncker som kommissionsformand er, at det vil styrke modviljen mod EU.

Sådan lyder meldingen fra Enhedslisten.

Fungerende EU-ordfører for Per Clausen siger:

- Det bedste, man kan sige, om valget af Juncker er, at det vil øge modviljen mod EU i de europæiske befolkninger. Han har mere end nogen anden været arkitekten bag EU's nedskæringspolitik, som har medført social katastrofe i det sydlige Europa. Derudover er han notorisk EU-føderalist og har hele sit liv arbejdet for at fremme EU-staten.

- Juncker som kommissionsformand vil betyde mere af det samme: Mere magt til EU, mere nedskæringspolitik og mere EU-indblanding i vores velfærd. Uanset hvordan man vender og drejer resultatet af EU-valget, er det i hvert fald tydeligt, at befolkningen sagde fra over for sådan en udvikling.

- Jeg forventer derfor, at både Socialdemokraterne og SF i EU-parlamentet følger Rina Ronja Karis eksempel og stemmer imod Juncker.

Tirsdag, 15. juli 2014 - 11:13

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]