Gå til hovedindhold

Værdikamp og 11 mia. til lønforhøjelser

Enhedslisten har i dag på partiets sommergruppemøde, fremlagt sit finanslovsforslag. Af præsentationen fremgik det tydeligt, at Enhedslisten er klar til at tage værdikampen op.

 

Med i finanslovsforslaget havde Enhedslisten desuden 11 mia. kroner til lønforhøjelser for de lavest lønnede grupper i det offentlige.

 

Finansordfører Frank Aaen, udtaler:

 

- Danskerne begår en stor fejl, hvis de tror at Folketingets partier er enige om mere velfærd. Der er brug for en værdikamp, så de forskelligheder der er, kan komme frem i lyset. VK regeringens egentlige projekt er et decideret opgør med velfærdssamfundet som vi kender det, hvor velfærd er for alle og ikke bare fattighjælp.

 

- Hvis man vil vide hvad der foregår skal man se på regeringens resultater frem for at høre på hvad de siger. Et meget godt eksempel på at deres politik fører til mere ulighed og mindre velfærd er opblomstringen af privat hospitaler. VK regeringen dræner vores offentlige sundhedssystem til gavn for de rigeste og dem der har en sundhedsforsikring.

 

- Enhedslisten ønsker, at bevare og udvikle den fælles velfærd. Derfor har vi fundet 11 mia. kroner til lønforhøjelser til de lavest lønnede i den offentlige sektor. Det er ikke kun plejepersonalet der skal have en bedre løn, det skal pædagogmedhjælpere, dagplejere, portører, rengøringsassistenter og politifolk også.

 

- Det er afgørende for fremtidens velfærd at vi kan tiltrække og holde på de ansatte. Der skal mere end lønforhøjelser til. Vi har fremlagt en plan for, hvordan vi skaffer 100.000 flere ansatte til den offentlige sektor.

 

- På punkt for punkt foreslår vi et opgør med den borgerlige politik: VKO-delete.

Onsdag, 15. august 2007 - 12:48

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]