Gå til hovedindhold

Vækst i sprøjtemidler skal stoppes

Der har været en katastrofal vækst i brugen af sprøjtemidler. Selvom regeringen havde en målsætning om at reducere anvendelsen af pesticider, er den i stedet steget. Per Clausen vil have ministeren i samråd.

- Brugen af sprøjtemidler er nu dobbelt så stor, som det var regeringens målsætning. Hermed er regeringens politik på dette område dumpet med et brag. Det er ikke overraskende. Det havde vi forudset. Problemet er, at denne udvikling vil få katastrofale følger for naturen, udtaler Per Clausen, miljøordfører for Enhedslisten.

- Denne katastrofale udvikling viser, hvor nødvendigt det er, at oppositionen fremlægger et klart alternativ til VKOs landbrugspolitik. Vi har brug for et alternativ, hvor anvendelsen af sprøjtemidler i landbruget udfases og hvor der gennemføres en omlægning til økologisk produktion.

Samråd
Per Clausen vil nu kalde miljøminister Troels Lund Poulsen i samråd. Her håber han at kunne få en forklaring på, hvordan regeringens politik er blevet så fejlslagen.
 
- Her og nu vil jeg indkalde miljøministeren i samråd i folketingets miljøudvalg. Her skal han forklare, hvordan en målsætning om at reducere behandlingshyppigheden med pesticider til 1,7 kan føre til, at behandlingshyppigheden vokser til 3,3 og hvad ministeren vil gøre for at vende denne katastrofale udvikling, slutter Per Clausen.

Tirsdag, 8. september 2009 - 16:02

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]