Gå til hovedindhold

Væk med medielicensen

Enhedslisten møder op til medieforhandlingerne i dag med et forslag om at afskaffe medielicensen. Den rammer nemlig socialt skævt, mener medieordfører Per Clausen.

Den nuværende ordning betyder, at alle husstande skal betale lige meget – uanset om husstanden tæller to høje indkomster og ingen børn, en enlig mor til tre eller en studerende på et kollegieværelse.

Enhedslisten går foran med forslaget
Langt mere retfærdigt ville det være, hvis udgiften blev indtægtsafhængig. Derfor ønsker Enhedslisten, at public service-radio og -TV fremover skal finansieres over skatten.

Selvom de øvrige oppositionspartier tidligere har erklæret sig enige med Enhedslisten, ser det denne gang ser det ud til, at vi må kæmpe alene.

 - De lægger denne gang op til et endnu skrappere licenssystem med framelding i stedet for tilmelding, forklarer Per Clausen, medieordfører for Enhedslisten.

 - Det er skuffende, og Enhedslisten kan under ingen omstændigheder støtte deres forslag.

Støtte til ikke-kommerciel radio og TV
Ud over at få afskaffet medielicensen vil Enhedslisten ved forhandlingerne arbejde for flere penge og mere frihed til DR og til andre ikke-kommercielle radio- og TV-stationer.  

 - For Enhedslisten handler det først og fremmest om at styrke de ikke kommercielle alternativer, forklarer Per. 

 - Derfor afviser vi alle forslag, der vil føre til øget privatisering og kommercialisering af de danske elektroniske medier, slutter Per Clausen.

Torsdag, 22. april 2010 - 11:22

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]