Gå til hovedindhold

Usmageligt finanslovsforslag fra DF

Dansk Folkepartis forslag om at begrænse indvandreres adgang til velfærdsydelser er skadeligt for velfærdssamfundet, mener socialordfører Line Barfod. 

Ved et pressemøde i eftermiddag lancerer DF deres krav til den kommende finanslov. Et kernepunkt er, at man fremover skal betale skat i Danmark i syv år, før man kan få velfærdsydelser. Hvis man vel at mærke er indvandrer og ikke EU-borger.

Opgør med velfærdsstaten
Formålet med forslaget er ifølge DF at værne om velfærdsstaten, men forslagets konsekvenser vil blive de stikmodsatte: et voldsomt opgør med den danske velfærdsstats grundprincipper, mener Line Barfod.

 - Forslaget vil medføre, at kun nogle borgere har adgang til velfærdydelser, mens andre ikke kan få lægehjælp, og børn ikke komme i børnehave og skole. Det er dybt uretfærdigt og har intet med et velfærdssamfund at gøre, udtaler Line. 

- I realiteten vil det betyde, at hvis en dansker gifter sig med sin kæreste fra USA, så vil parret blive behandlet som andenrangsborgere i Danmark. Ægtefællen vil ikke have adgang til sundhed, uddannelse og andre velfærdsydelser.

Sædvanlig studehandel
Line Barfod mener, at DF med sit forslag lægger op til den sædvanlige byttehandel med regeringen, hvor DF lægger stemmer til besparelser på velfærd og forringelser for lavtlønnede og arbejdsløse, hvis de til gengæld  får stramninger på udlændingeområdet.

- Dansk Folkeparti skulle hellere hjælpe os andre med at gøre noget ved de østarbejdere, som groft udnyttes til at underbyde dansk arbejdskraft. Men her vil DF jo ikke være med til at gøre noget, påpeger Line og tilføjer tørt:

- Men jeg vil da glæde mig til at høre, om Dansk Folkeparti også mener, at virksomheder skal betale skat i syv år i Danmark, før de må bruge vores veje, broer og uddannelsessystem. 

Torsdag, 16. september 2010 - 10:47

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]