Gå til hovedindhold

Undersøg e-cigaretterne

DR bringer i dag nyheden om, at Sundhedsstyrelsen anbefalede, at e-cigaretter burde være omfattet af rygeloven. Men sundhedsminister Astrid Krag fastholdte i forbindelse med forhandlingerne om rygeloven, at der ikke findes dokumentation for e-cigaretternes skadelige effekt.

Det får Enhedslistens sundhedsordfører Stine Brix til at kræve en undersøgelse af e-cigaretterne:

- Vi ved faktisk ikke, om dampen fra e-cigaretter er skadelig eller harmløs. Derfor vil jeg bede sundhedsministeren om at igangsætte en undersøgelse, så vi har et faktuelt grundlag at vurdere e-cigaretterne på, udtaler Stine brix.

- Det er dumt at undtage e-cigaretterne for rygeloven, hvis de udsætter omgivelserne for passiv rygning ligesom almindelige cigaretter. Omvendt er det heller ikke klogt at udstede et forbud, hvis det viser sig, at e-cigaretterne er harmløse og kan hjælpe med at kvitte tobakken. I stedet for gætterier bør sundhedsministeren undersøge, om e-cigaretterne er skadelige for omgivelserne, slutter Stine brix.

Onsdag, 1. august 2012 - 9:57

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]