Gå til hovedindhold

Udskyd salget af Dong

Det er hul i hovedet at sælge til Goldman Sachs, før et alternativt tilbud fra pensionsselskaberne er undersøgt, mener Enhedslisten.

På torsdag skal salget af Dong-aktierne til spekulantfirmaet Goldman Sachs godkendes i Folketingets finansudvalg.

Et salg, der vil medføre vetoret over dansk energi til en kapitalfond og tab af milliarder af danske skattekroner - selvom der findes et andet tilbud.

Danskerne kan undgå skattetab på milliarder

Danske pensionskasser vil nemlig skyde kapital i dansk energi på niveau med Goldman Sachs. Deres tilbud bør undersøges som seriøst alternativ.

- Mens Goldman Sachs' selskabskonstruktion kan betyde, at overskuddet flyttes i skattely, betaler pensionskasserne skat efter danske regler, påpeger finansordfører Frank Aaen.

- Samtidig vil aktieejerne være kendte, og ikke som med Goldman Sachs skjult i skuffeselskaber på den anden side af jorden.

Der er tid til at tænke sig om

De tilbud, der ligger i dag, gælder frem til august. Derfor er der rigelig tid til at undersøge alternativer til bunds.

- Og man skal huske, at aftalen med Goldman Sachs under alle omstændigheder kræver Folketingets godkendelse, så det er bestemt muligt at udskyde afgørelsen, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

- Corydon, regeringen og højrefløjen bør trykke på pauseknappen straks – frem for dumstædigt at haste salget til Goldman Sachs igennem. Kom nu, regering: Hellere tabe æren end hovedet!

Læs mere om, hvorfor Enhedslisten er imod salget eller skriv under mod salget til Goldman Sachs.

Søndag, 26. januar 2014 - 14:30

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]