Gå til hovedindhold

Udlændingeaftale skaber social apartheid

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen er chokeret over indholdet af den nye udlændingeaftale mellem DF og regeringen.

Forslaget betyder reelt, at en stor gruppe almindelige danskere aldrig vil kunne bo i Danmark med deres udenlandske ægtefælle.

Social slagside
At reglerne rammer socialt skævt, gør blot forslaget endnu mere usympatisk.

- Det er ikke alle danskere der bare lige kan hive 120.000 kroner op af lommen som økonomisk sikkerhed. Er det nu kun dem med de tykke tegnebøger, der skal have lov til at leve med den, de elsker? spørger Johanne Schmidt-Nielsen med henvisning til de nye krav til ”økonomisk sikkerhed”.

- Gifter du dig med en person, der har læst på et fint universitet, så får du særbehandling, mens de, der forelsker sig i en udenlandsk tømrer eller sygeplejerske, ikke vil få samme muligheder for at leve med deres ægtefælle i Danmark. Det er vanvittigt. Du spørger jo ikke til uddannelsesniveau, før du forelsker dig.

Afledningsmanøvre koster dyrt
Der er ingen tvivl om, at de mange par, der kommer i klemme på grund af de nye regler, er brikker i et spil om at aflede befolkningens opmærksomhed fra regeringens uløste problemer med stigende arbejdsløshed og nedskæringer i kommunerne.

 - Endnu engang bliver udlændingekortet spillet, og den afledningsmanøvre vil få dybt alvorlige konsekvenser for danske borgere, der tillader sig at forelske sig i et menneske fra et andet land, udtaler Johanne. 

 - Det er en syg tankegang, at din ret til at leve sammen med den du elsker, gøres afhængig af uddannelsesniveau og indtægtsforhold. Det nærmer sig en slags social apartheid, hvor veluddannede og velhavende har særlige rettigheder.

Søndag, 7. november 2010 - 22:50

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]