Gå til hovedindhold

Udemokratisk centralisering af sygehusstrukturen

- Regeringens investeringsplan er udtryk for en ekstrem mangel på respekt for det lokale demokrati og usaglige centraliseringsbestræbelser, udtaler Per Clausen, sundhedsordfører for Enhedslisten.

-  Hensigten er at begrænse de økonomiske udgifter til sundhedsvæsenet - mere end at sikre et moderne sundhedssystem af topklasse, - Regeringen ignorer i stor udstrækning de demokratiske processer i regionerne og fastholder en centralisering af akutmodtagelserne, som der ikke er sundhedsfagligt belæg for. Forklaringen er, at regeringen ikke har været i stand til at finde de 80 milliarder kroner, som statsministeren i forbindelse med valgkampen lovede til sygehusene. Derfor er der opfundet nogle argumenter til lejligheden for at kunne afvise en række af regionernes forslag, fortsætter Per Clausen.

- Konsekvenserne bliver en række sygehuslukninger, som vil forringe betjeningen af borgerne i store dele af Danmark og yderligere medvirke til at skabe et skævt Danmark, slutter Per Clausen.

Tirsdag, 27. januar 2009 - 9:42

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]