Gå til hovedindhold

Tyrkisk valg præget af undertrykkelse

Erdogans succes i tyrkisk lokalvalg beror på massiv undertrykkelse af befolkningen, mener europaordfører Nikolaj Villumsen.

Lokalvalget i Tyrkiet søndag blev en sejr for den konservative premiereminister, Recep Tayyip Erdogan. Men en sejr på et lidet demokratisk grundlag.

Ytringsfriheden krænket op til valg

Der rapporteres om valgfusk flere steder, og forud for valget blokerede Erdogan befolkningens adgang til sociale medier. 

- Erdogan vandt på sine krænkelser af ytringsfriheden, da han ved at spærre Twitter og Youtube lukkede ned for kritik af korruption og magtmisbrug i det konservative regeringsparti, AKP, siger Nikolaj Villumsen.

- Danmark og EU bør derfor skarpt kritisere de demokratiske problemer, der også tæller verdensrekord i antal fængslede journailster, og arbejde for, at anklagerne om valgfusk bliver undersøgt.

Godt valg til pro-kurdisk parti

I de kurdiske områder af Tyrkiet fik det prokurdiske parti, BDP, stor opbakning, hvilket afspejler kurdisk interesse i en demokratisk løsning på den lokale konflikt. Det glæder Nikolaj Villumsen.

- Valget viser desværre, at der endnu er lang vej til demokrati for Tyrkiet. Men det er et lys i mørket, at det lykkedes det pro-kurdiske og venstreorienterede BDP at få et rigtig godt valg i de kurdiske områder, siger han.

- Det viser, at den kurdiske befolkning bakker op om fredsprocessen mellem regeringen og PKK. Valgsejren giver styrket håbet om en demokratisk løsning på det kurdiske spørgsmål.

 

Mandag, 31. marts 2014 - 12:42

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]