Gå til hovedindhold

Tudekiks til hestevæddeløbssporten

Det er fint, at den nye idrætsaftale vil medføre nedskæringer i tilskuddet til hestevæddeløbssporten.

Der skæres med 15 mio. kr. allerede i 2015, som trappes op til 30 mio. kr. i 2018. Det er helt rimeligt, for i dag modtager sporten - som kun har ganske få udøvere - hele 100 mio. kr. hvert eneste år.

Idrætsordfører Jørgen Arbo-Bæhr siger:

- Nedskæringen er helt rimelige. I virkeligheden kan hestevæddeløb sagtens overleve for færre penge, så alle banerne kan føres videre også i fremtiden. Og de sparrede millioner kan bruges til at styrke hele idrætten i stedet.

- Sporten siger selv, at de kan leve godt videre gennem nye spilformer i et samarbejde med de andre nordiske spil. Vi har givet dem muligheden for at finde nye spilformer, så de bør gå i gang i stedet for at de begynde at tude over nedskæringerne. De ved jo godt, at tilskuddet på 100 mio. kr. er alt for stort og skyldes forældede beslutninger.

- Det bedste ved de nye spilformer er, at de overhovedet ikke skal have del i udlodningsmidlerne. Så bliver der flere penge til overs til idrætten. Mit udgangspunkt er, at de ikke skal have en tudekiks, men arbejde for, at deres sport kan leve i fremtiden.

Tirsdag, 4. november 2014 - 12:33

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]