Gå til hovedindhold

Træk asylstramninger tilbage

Regeringen bør droppe lovforslaget om, at syriske flygtninge først må få familiesammenføring efter et år, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

Hendes melding kommer i kølvandet på den radikale leder Morten Østergaards udtalelser om, at syriske flygtninge ikke kan vende hjem foreløbig.

 - De asylstramninger, regeringen har stillet forslag om, giver simpelthen ikke mening, når Morten Østergaard selv erkender, at flygtninge kommer til at blive her i Danmark i årevis, påpeger integrations- og udlændingeordføreren.

Ventetid på familiesammenføring gavner ingen 

Johanne Schmidt-Nielsen påpeger, at planen om et års ventetid på familiesammenføring ikke gavner nogen.

- Hvorfor dog fratage flygtninge i Danmark retten til at få ægtefælle og børn i sikkerhed med det samme, når Morten Østergaard alligevel regner med, at det vil ske efter et år? spørger hun retorisk.

- Hvem er det, der får noget ud af, at børn og ægtefæller skal sidde i flygtningelejre i Syrien eller i nabolandene og vente et år, før de kan blive forenet? Hvad er formålet med den ventetid?  

Integration kan ikke lykkes med asylstramninger

Morten Østergaard har også udtalt, at integrationen af de syriske flygtninge skal sættes i gang med det samme. Men regeringens asylstramninger er en alvorlig forhindring for netop den integration, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det spænder da ben for integrationen, at disse mennesker skal gå rundt et helt år og frygte for deres børn og ægtefælles liv! siger hun.

- Alle kan vel forestille sig, hvor nedbrydende det må være ikke at kunne forenes med sine kære. Ikke at kunne få sine børn og sin kone i sikkerhed. Så bliver der ikke noget overskud til integration.

Onsdag, 17. december 2014 - 15:50

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]