Gå til hovedindhold

Thorning slår rekord i EU-arrogance

Før dagens EU-topmøde vil Helle Thorning se bort fra al kritik og tale varmt for den planlagte frihandelsaftale (TTIP) mellem EU og USA.

Det sker på et fælles pressemøde mellem den danske statsminister og bl.a. Storbritanniens konservative regeringsleder David Cameron, der begge er store tilhængere af aftalen.

Thorning bør lytte til kritikken fra befolkningen

Aftalen mødes derimod med stigende skeptis fra den menige europæiske befolkning, der i løbet af det seneste år har rettet en heftig kritik mod aftalen, EU-Kommissionen og aftalens fortalere i EU’s medlemslande.

- Det er arrogant, at Helle Thorning og Cameron ufortrødent presser på for en aftale og vil sætte turbo på forhandlingerne, når de og andre fortalere bliver mødt med massiv kritik fra befolkningen, siger Nikolaj Villumsen.

- Hvad med lige at stoppe op og lytte til kritikken i stedet for?

TTIP er et angreb på miljøet, forbrugerne og arbejderne

EU-ordføreren understreger, at kritikken af aftalen kommer fra vidt forskellige kanter - lige fra forbrugerorganisationer til fagforeninger. Og så sent som i denne måned indleverede en bred koalition af europæiske civilsamfundsorganisationer over 1 million protestunderskrifter. 

- Thorning burde lytte til civilsamfundets kritik. TTIP handler ikke om vækst og arbejdspladser, som fortalerne ynder at hævde, siger Nikolaj Villumsen.

- TTIP udgør derimod et angreb på vores hævdvundne standarder for beskyttelse af miljøet, forbrugere og ikke mindst arbejdstagerrettigheder. Et sådan angreb kan koste de europæiske befolkninger dyrt.

Læs mere om den europæiske kampagne mod TTIP eller læs Enhedslistens egen baggrundpjece om aftalen

Torsdag, 18. december 2014 - 12:55

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]