Gå til hovedindhold

Thorning skal stemme ’nej’ til Juncker

Enhedslisten opfordrer Helle Thorning-Schmidt til at stemme imod Jean-Claude Juncker. 

Afstemningen finder sted på rådsmødet i dag og i morgen, hvor EU’s medlemslandes regeringsledere er samlet for blandt andet at tage stilling til, hvem der skal stå ved roret i EU-Kommissionen de næste 5 år.

Gruppenæstformand og medlem af Europaudvalget Finn Sørensen siger:

- Juncker er bare ”no go”. Han har mere end nogen anden været arkitekten bag EU's nedskæringspolitik, som har medført social katastrofe i det sydlige Europa. Derudover er han notorisk EU-føderalist og har hele sit liv arbejdet for at fremme EU-staten. 

- Uanset hvordan man vender og drejer resultatet ved EU-valget, er det i hvert fald tydeligt, at befolkningen har sagt fra over for status quo. Med Juncker i spidsen frygter jeg, at problemerne med social dumping såvel som nedskæringspolitikken, der presser vores velfærd, vil fortsætte. 

- Det er derfor afgørende, at Helle Thorning stemmer imod Juncker på Rådsmødet i dag og i morgen – og dermed ikke tager medansvar for flertallets beslutning og for Junckers fremtidige gerninger.

Torsdag, 26. juni 2014 - 12:25

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]