Gå til hovedindhold

Tag-selv-bord kun for arbejdsgivere

Regeringens forslag om medarbejderinvestering tilgodeser stort set kun arbejdsgiverne. Derfor stemmer Enhedslisten nej.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har i dag sat forslaget om såkaldte "medarbejderinvesteringsfolde" til afstemning i Folketinget. Forslaget er en følge af debatten om det lukningstruede slagteri på Bornholm i sommer.

Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl siger:

- Enhedslisten kan ikke støtte et forslag, der er et rent tag-selv-bord for arbejdsgiverne. Hovedindholdet af lovforslaget er, at medarbejderne skal stille risikovillig kapital til rådighed, hvis deres arbejdsplads er i krise og ikke kan skaffe kapital fra banker og aktionærer.

- De ansattes rettigheder og indflydelse skal sikres væsentlig bedre, før lovforslaget vil være anvendeligt ude i virkeligheden. I den vedtagne form er der tale om et overdådigt tag selv-bord for alle arbejdsgivere, der med fyringstrusler kan presse deres medarbejdere til at acceptere en reel lønnedgang.

- Selvom en lang række faglige organisationer havde bidraget med en stribe forslag til også at sikre medarbejdernes rettigheder og indflydelse, svarede ministeren med et skuldertræk og fastholdt den meget arbejdsgivervenlige udgave. Derfor stemmer Enhedslisten nej.

Torsdag, 4. december 2014 - 12:56

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]