Gå til hovedindhold

Syge børn har krav på behandling

Enhedslistens har indkaldt Birthe Rønn til hastesamråd torsdag morgen. Her skal hun redegøre for skandalen med de alvorligt syge, irakiske asylbørn.

Efter en undersøgelse i forrige uge påviste, at 20 ud af 21 afviste asylbørn har svære psykiske problemer har Enhedslisten krævet, at integrationsministeren redegør for skandalen. Børnene lider blandt andet af depression, angst og selvmordstanker.

- Den danske regering bærer ansvaret for et hjerteløst og dybt alvorligt omsorgssvigt af de irakiske asylbørn, siger integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Opfordringerne blev ignoreret
Mellem maj og september sidste år har Enhedslistens stillet 27 spørgsmål til integrationsministeren om børnenes tarv og situation.

- Ministeren undlader konsekvent at forholde sig til børnenes situation og svare på om der systematisk gennemføres børnefaglige vurderinger, fortæller Johanne Schmidt Nielsen:

- Regeringen har et ansvar overfor alle børn her i Danmark, også flygtningebørn.

Nu er det på tide, at Birthe Rønn kommer med en forklaring, mener Johanne Schmidt-Nielsen:

- Det er jo åbenlyst at noget er galt, når 20 ud af 21 børn er ramt af svære lidelser.

Børn behøver tryghed
Flere eksperter har påpeget, at Danmark overtræder FN's børnekonvention, hvis de syge børn ikke tilbydes humanitær opholdstilladelse. Hvis børnene skal sikres en ordentlig fremtid, er det første skridt at give dem faste rammer.

- Regeringen må sørge for, at asylsystemet bliver revideret, så der bliver taget højde for børnenes tarv og så Danmark lever op til FN's børnekonvention, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
Onsdag, 20. januar 2010 - 16:03

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]