Gå til hovedindhold

Strammere regler for medicinalindustri og læger er tiltrængt

Astrid Krag åbner i dag op for strammere regler for samarbejdet mellem sundhedspersoner og medicinalindustri. Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, tager godt imod:

- Det er modigt af Astrid Krag at foreslå, at læger ikke skal kunne eje aktier i medicinalindustrien. Det vil vi meget gerne være med til at diskutere.

- Der skal være fuldstændigt åbenhed og klare linjer, når det gælder samarbejdet mellem læger og industrien. Når vi går ned til lægen, så skal vi kunne stole på, at det er lægens faglighed – og ikke industriens interesser – som taler.

- Når Folketinget skal fastlægge de nye regler, så vil jeg slås for, at medicinalindustrien får mere ansvar. Det må være dem som arbejdsgivere, der skal oplyse, hvem de har på lønningslisten, og hvem de giver gaver til. Ikke den enkelte læge eller sygeplejerske.

Udspillet kommer på baggrund af en arbejdsgruppe mellem læger og industri, som Enhedslisten fik flertal for at nedsætte under den forrige regering.

 

Lørdag, 23. februar 2013 - 10:55

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]