Gå til hovedindhold

Stop offentlig finansiering af privathospitaler

Det er uacceptabelt, at offentlige midler kanaliseres over i privathospitaler, mens det offentlige sundhedsvæsen mangler mindst 2 mia. kroner.

De seneste massefyringer på Herlev Sygehus og varslet om yderligere fyringer over hele landet er indikationer af, hvor grelt det står til i den offentlige sygehussektor. 

Ekstra bevillinger ikke nok
Senest har S og SF meldt ud, at de vil skaffe ekstra penge til de offentlige sygehuses hårdt trængte økonomi. Det er positivt, men langt fra nok, mener sundhedsordfører Per Clausen.

 - Vi forstår ikke, at socialdemokraterne og SF ikke samtidig fastholder en målsætning om, at der ikke skal bruges offentlige midler til private sygehuse, udtaler Per.

 - Desuden burde de inddrager de penge, der i dag går til skattesubsidiering af sundhedsforsikringer, udtaler Per.

Hyklerisk reaktion fra regeringen
Fra den nuværende VK-regeringen er der ingen hjælp at hente. De fralægger sig ansvaret for nedskæringerne og massefyringerne på de offentlige sygehuse ved at henvise til regionerne.

Det er hykleri, mener Per.

 - Regeringen vil ikke tage ansvaret for fyringerne, men var ikke bleg for at prale af den nedbringelse af sygehusventelisterne, som kun blev muligt, fordi regionerne har brugt flere penge, end regeringen havde afsat til sygehusene i 2009.

Torsdag, 25. marts 2010 - 12:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]